طراحی کبوتر خانه در مازندران : همانطور که از نام این پروژه نیز پیداست، ایده ی اصلیِ نهان در پشت چنین طرحی، ایجاد فضایی برای همنشینی انسان و پرندگان بود! تیم معماری، در جریان بازدید از سایت پروژه، متوجه حضور گسترده ی پرندگان شدند. بنابراین، احترام به حقوق آنان به اصلی ترین اولویتشان تبدیل شد. آن ها تصمیم گرفتند فضایی بسازند که انسان ها بتوانند در کنار پرندگان زندگی کنند و با آن ها تعامل داشته باشند. بر همین اساس، می توان گفت الهام بخشِ تیم معماران، کبوترخانه های تاریخی ایران بوده است! پس بخشی از فضاهای داخلی، به ابزاری برای دست یافتن به این منظور تبدیل شد. در این بخش، با استفاده از شیشه و ایجاد مقادیر بالایی از شفافیت، فضاهایی شبیه به پاسیو ایجاد شده است. در نتیجه، طراحی عملا از داخل به سمت بیرون گسترش یافته است.
گالری تصاویر پروژه طراحی کبوتر خانه در مازندران
اطلاعات پروژه
roagroup
کبوتر خانه در مازندران + مدارک فنی
رسانه واقعیت در معماری
معماران: استودیو معماری کیوانی
@keivaniarchitects
مساحت : 210 متر مربع
سال: 2022
معماران اصلی: نیما کیوانی و سینا کیوانی
@nimakeivani @sinakeivani
تیم طراحی: محبوبه شاکری، سحر امین الشریعه نجفی گرافیک: مهسا کیانی و آذین هادی زاده
مدیر پروژه: نیما کیوانی
مدیر بیم: سینا کیوانی
کارفرما: مسعود عدنانی
مساحت سایت: 332 متر مربع
تاریخ شروع پروژه: سپتامبر 2017
هزینه: 22000 دلار
شهر: مازندران ، بابل
کشور: ایران
توضیحات بیشترطراحی کبوتر خانه در مازندران
فضاهای داخلی این پروژه، با بهره گرفتن از بازی مقطع و اختلاف سطح ایجاد شده است. علاوه بر این، می توان به طراحی خاص پله ها و حتی پنجره ها نیز اشاره کرد. به این ترتیب، علاوه بر ایجاد توالی دید و چشم اندازهای بیرونی متنوع، نوری که از زوایای گوناگون تابیده می شود، بازی هیجان انگیزی را به راه می اندازد! علاوه بر این، نوع طراحی پنجره ها نیز با آب و هوای منطقه سازگاری کامل دارد.
جعبه ی راه پله های این خانه، در هر طبقه طراحی خاص خود را دارد! راه پله ها، به عنوان مرکز گردش عمودی خانه، به فضایی هیجان انگیز تبدیل شده اند. این فضا می تواند شما را به گشت و گذار در مناطق مختلف خانه دعوا کند. حتی می توان دید که پنجره های اتاق خواب نیز به روی راه پله باز می شوند. اما این تنها پنجره ی موجود در هر اتاق نیست! اتاق های خواب پنجره های دیگری نیز رو به فضای خارجی دارند. ساکنین خانه می توانند از پنجره های بزرگ اتاق خواب خود، به تماشای درختان واقع در حیاط بنشینند.
تیم معماران در حجم بیرونی خانه از فرم مکعب بهره گرفته اند. این تصمیم، برای به حداقل رساندن تاثیر ساختمان بر محیط اطراف خود اتخاذ شده است. بنابراین، می توان ادعا کرد که آن ها طرحی مینیمالیستی را ارائه داده اند. همچنین، برای هر چه قوی تر کردن مفهوم سازگاری، از رنگ سفید استفاده شده است. از سوی دیگر، با توجه به میزان بارندگی در این منطقه، از سقف های شیبدار برای ساختمان استفاده شده است. اما برای حفظ خلوص حجم خانه، سقف شیبدار در پشت دیوارها پنهان خواهد ماند. جالب است بدانید که این سقف سبز رنگ، یکی از لذت بخش ترین عناصر خانه می باشد!
در مجموع، فضاهای داخلی و سقف ساختمان به گونه ای طراحی شده اند که به کاربر خود امکان استفاده از حیاط را در اطراف خود می دهد. به زبان ساده تر، این خانه شما را به تعامل با محیط پیرامون دعوت می نماید. اما در این بین، مسئله ی دیگری نیز وجود داشت! و آن محدودیت های بودجه بود. این پروژه در یکی از روستاهای شمال ایران واقع شده است. به همین دلیل تیم معماران از متریال ارزان قیمت بومی و صنعتگران بومی برای اجرای پروژه ی خود کمک گرفتند. جالب است بدانید که بودجه ی کل پروژه چیزی در حدود ۲٫۵ میلیارد ریال بود!