توضیحات پروژه
پروژه مسکونی bw7 در زمینی به مساحت ۹۲۴ مترمربع به صورت برج باغ با سطح اشغال %۴۰ در طبقات فوقانی و نیز %۵۵ در زیر زمین ها طراحی شده است.
طراحی فازهای مقدماتی و پیشرفته این پروژه در سال ۱۳۸۹ به اتمام رسیده و پروسه ساخت آن نیز در فاصله سال های ۱۳۹۰ الی ۱۳۹۴ بوده است.
این ساختمان شامل ۸ واحد مسکونی ۳ خوابه به مساحت ۳۱۰ مترمربع می باشد که به دو بخش مسکونی مجزا تفکیک شده است. ۳ طبقه فوقانی که دارای نمایی از چوب ترموی خاکستری رنگ می باشد متعلق به کارفرمایان پروژه بوده و ۵ طبقه ی تحتانی که نمای آن از سنگ تراورتن قلم موج شده سفید است، جهت اجاره یا فروش می باشد.
در طبقه ششم فضایی جهت استفاده ی سه طبقه فوقانی به منظور مهمانی ها و Guest House طراحی شده است که دارای بالکنی به مساحت ۵۰ مترمربع در جنوب ساختمان بوده و این موضوع باعث تفکیک حجمی بیشتر این دو زون مسکونی شده است.
طبقه همکف شامل لابی ورودی و سالن چند منظوره ی اجتماعات و پخش فیلم با تمامی امکانات لازم می باشد.
طبقه ی -۱ جهت تامین ۱۸ عدد پارکینگ و طبقه -۲ شامل فضای تاسیسات، انبارها و سالن های ورزشی و استخر مجموعه می باشد.
بام پروژه نیز جهت استفاده عموم با تمامی امکانات و فضای سبز طراحی شده است.
ایده طراحی پروژه مسکونی bw7
روند طراحی این پروژه از ابتدای شروع دارای صـورت مسئله های متفاوتی از لحاظ سطح اشغال بوده است.
ابتدا پروژه ای با سطح اشغال %۶۰ و ۶ طبقه مسکونی مورد نظر بود. با تغییر نوع مجوز ساختمان به بـرج بـاغ از سوی شهرداری و کاهش سطح اشغال طبقات و نیز مشخص شدن صورت مسئله پروژه از لحاظ نحوه سکونت کاربـران در طبقات مختلف ، سعی بر این بود که نمود خارجی پروژه منطبق بر ماهیت داخلی آن باشد.
در قدم اول سعی بر تفکیک حجمی خالص عملکردهای پروژه مطابق با صورت مسئله داشتیم . لذا پروژه در طبقات بالای زمین به 3 مکعب شاخص تفکیک شد که شامل:
۱- فضاهای ارتباطی در سمت شرق پروژه (مکعب خاکستری)
۲- فضاهای مربوط به کاربران مشخص در طبقات فوقانی (مکعب تیره)
۳- فضاهای مربوط به کاربران غیر مشخص در طبقات تحتانی (مکعب سفید)
این ۳ حـجم خـالـص به واسطه وجود فضاهای مشـاع شـفـاف در کناره ی جداره ی فضاهای ارتباطی ، طبقه ششم و نیز طبقه همکف کاملا از یکدیگر تفکیک شده اند .
این تفاوت حجمی و خط شکست آن در طبقه ششم به نوعی با ساختمانهای کناری که هر دو ساختمانهایی ۶ طبقه و با سطح اشغال ۶۰ درصد هستند محاوره ای را از لحاظ خط آسمان بوجود می آورد.
در قدم بعدی به واسطه ایجاد کیفیت حداکثر و به وجود آوردن نوعی کاراکتر حجمی در طبقات زیرزمین خندقی به عرض ۳ متر در سمت جنوب و غرب پروژه ایجاد گردید که باعث شد که فضاهای زیرزمین در هر دو طبقه به نور طبیعی و فضاهای سبز عمودی اشراف داشته باشند و به نوعی بخش زیرزمین پروژه از لحاظ حجمی مانند یک deck در طراحی کلی پروژه مورد استفاده قرار گرفت.
از دیگر مشخصات اصلی این پروژه
ایجاد فـضای سبـزی در جداره ی غربی به طول ۳۰ متر و جداره ی شمالی به طول ۲۰ متر هر کدام به ارتفاع ۱۲متر می باشد که در آن از گیاهان همیشه سبز استفاده شده. به صورت کلی می توان گفت که ایده اصلی این پروژه در هنگام تبیین صورت مسئله و استراتژی های کلان پروژه شکل گرفته است و همه این استراتژی ها در جهت بازیابی کیفیت های از دست رفته در تمامی سطوح عملکردی بوده و در نهایت کالبد حجمی پروژه بر اساس این استراتژی ها شکل گرفته اند. و سعی بر این بوده که از اضافه کردن هر گونه الـحاقـات نامـرتبـط حذرکرده تا بتوانیم به صورت شاخص تری نمایانگر استـراتـژی هـای کـلان پروژه باشیم.
مشخصات سازه ساختمان پروژه مسکونی bw7
۱- طراحی سازه بر اساس شکل پذیری بالا و مطابق ضوابط مبحث دهم مقررات ملی ساختمان ایران و آئین نامه UBC امریکا انجام شده است.
۲- شالوده گسترده به ضخامت ۱/۲۵ متر در عمق حدود ۷- که در پیرامون آن دیوارهای حایل بتنی منفصل از سازه پیش بینی شده است. در ضلع های جنوبی، غربی و شمالی دیوارهای حایل تا تراز همکف ادامه می یابد.
۳- اسکلت فولادی با استفاده از فولاد ST-37 با کاربرد اتصالات پیچ و مهره ای (پیچهای پرمقاومت مطابق استاندارد A325) که بوسیله شرکت روف تراس ساخته شده است و کلیه مراحل برشکاری، جوشکاری در کارخانه سازنده و نصب در سایت، بوسیله مهندسین مشاور مازند خاک پی مورد کنترل و بازرسی دقیق قرار گرفته است.
۴- سیستم سقف ساختمان از نوع متال دک با فرکانس ارتعاشی ۸ هرتز و به ضخامت ۱۲۵ میلیمتر می باشد. ضخامت ورق سقف ۱/۰ میلیمتر می باشد و کلیه گلمیخها از نوع جوشی است که جهت کنترل ارتعاش کف از میلگردهای ثانویه جهت افزایش سختی کف استفاده شده است.
۵- جهت تامین حد اکثر ارتفاع مفید، بازشو هایی در محل مفصل پلاستیک تیرهای اصلی پیش بینی شده است که بخش عمده لوله های برق، کانالهای فن کویلهای سالن اصلی و نیز لوله های فاضلاب از داخل آن عبور داده شده است.
۶- جهت مقاوم سازی دیوارهای پیرامونی و داخلی از وال پست های لازم استفاده شده است. این المان ها همزمان با اجرای دیوارهای لیکا در داخل بلوکها تعبیه گردیده است.
مشخصات پروژه
معماران: ARAD
مساحت: 924 متر مربع
سال: 2015
عکسها: علی دقیقی
تیم فنی: مهدی هلاکویی ، مونا حدادی
مشاور سازه: بهرنگ بنیادم
مشاور مکانیک: علی فتوحی
مشاور برق: محمدجواد البرزی
پیمانکار اصلی: بهرنگ بنیادم
تیم سازنده: برنا بنیادم ، محمد پور رجب
معمار مسئول: بهرام کلانتری ، کوروش دباغ
تیم طراحی: پدیده تیموریان ، نیلوفر نیکسار ، بهزاد برزگر ، مجید پاشوهی ، فرشته اسدزاده ، صبا سلطانی ، مهرداد کراموز ، یاشار قاسم خانی ، شبنم ابطحی ، تینا سمیعی
شهر: تهران
کشور: ایران
Project specifications
Architects: ARAD
Area: 924 m²
Year: 2015
photographs: Ali Daghigh
Technical Team:Mehdi Holakouie, Mona haddadi
Structural Consultant:Behrang Baniadam
Mechanical Consultant:Ali Fotuhi
Electrical Consultant:Mohammad Javad Alborzi
Main Contractor:Behrang Baniadam
Construction Team:Borna Baniadam, Mohammad pour-rajab
Architect In Charge:Bahram Kalantari, Kourosh Dabbagh
Design Team:Padideh Teimourian, Niloofar Niksar, Behzad Barzegar, Majid Pazhuhi, Fereshteh Assadzadeh, Saba Soltani, Mehrdad Karamouz, Yashar Ghasemkhani, Shabnam Abtahi, Tina Samiee
City:Tehran