Share Aftab / gmp Architekten
توضیحات پروژه نمایشگاه شهر آفتاب :
طرح مقدماتی احداث نمایشگاه بین المللی شهرآفتاب در دهه 70 شمسی مورد توجه مدیریت شهری قرار گرفت که با مصوبه شورای اسلامی شهر تهران در سال 1384ش. شهرداری مکلف به انجام امور مقدماتی ایجاد این نمایشگاه گردید.
اقدامات اولیه در این زمینه از سال 1385ش. آغاز و در سال 1387ش.، طرح این مجموعه که با همکاری مشترک مهندسین مشاور نقش جهان ـ پارس و مشاور آلمانی GMP طراحی شده بود، به تصویب رسید و در نهایت پس از بازبینیهای مکرر، از ابتدای سال 1390ش. عملیات اجرایی آن زیر نظر سازمان سرمایه گذاری و مشارکت های مردمی شهر تهران و با همکاری شرکت یادمان سازه به عنوان مجری طرح، شرکت کاشالوت پیمانکار ساختمانی، شرکت آهاب پیمانکار محوطه و تاسیسات زیربنایی، شرکت کلان دشت البرز به عنوان پیمانکار فضای سبز و شرکت ماشین سازی اراک به عنوان پیمانکار سازه های فلزی، آغاز شد. همراه آرل باشید.
مشخصات پروژه نمایشگاه شهر آفتاب :
معماران: معماران gmp
مساحت: 930000 متر مربع
سال: 2016
عکس ها: مارکوس برت
رهبر پروژه: مارکوس پیسترر
تیم ، رقابت: سیامک رشیدی ، بورکارد پیک ، سوانته گراسمان ، سوزان تورک ، پاتریک هافمن ، توبیاس شائر ، آلبرتو فلورس
تیم ، اجرا: فریبرز رحیمی-نجات ، نیما قهرمان
همکاری: NJP- نقش جهان پارس
کارفرما: شهرداری تهران
تیم طراحی: Volkwin Marg ، Hubert Nienhoff ، Markus Pfisterer
شهر: تهران
کشور: ایران
Project specifications
Architects: gmp Architects
Area: 930000 m²
Year: 2016
Photographs: Marcus Bredt
Project Leader:Markus Pisterer
Team, Competition:Siamak Rashidi, Burkard Pick, Swantje Grasmann, Susan Türke, Patrick Hoffmann, Tobias Schaer, Alberto Flores
Team, Implementation:Fariborz Rahimi-Nedjat, Nima Ghahreman
Collaboration:NJP- Naghshe Jahan Pars
Client:Teheran Municipality
Design Team:Volkwin Marg, Hubert Nienhoff, Markus Pfisterer
City:Tehran
Country:Iran
ادامه توضیحات پروژه:
اراضی طرح نمایشگاه شهر آفتاب در زمینی به مساحت حدوداً 158 هکتار قرار دارد.
از امتیازات و ویژگی های موقعیت نمایشگاه می توان به فاصله نزدیک به فرودگاه بین المللی امام خمینی (ره)، امکان اتصال به خطوط متروی و راه آهن شهر تهران، فاصله نزدیک به حرم مطهر امام خمینی (ره) و دسترسی به محورهای کشوری از جمله اتوبان تهران ـ قم و تهران ـ ساوه اشاره کرد.
مجموعه نمایشگاه بین المللی شهرآفتاب از سه بخش اصلی نمایشگاه ها، محور چهار باغ به عنوان یک محور شهری محل گذران اوقات فراغت و مجموعه های وابسته شامل مرکز تجارت، مرکز همایش ها، هتل ها، مسجد، ساختمان های اداری و سمینار، بخش های خدماتی و تاسیساتی، پارکینگ های طبقاتی زیرزمینی و دیگر بخش های خدماتی و پشتیبانی تشکیل شده است.
محور چهار باغ به صورت محوری شرقی ـ غربی شامل دسترسی های پیاده و سواره تفکیک شده می باشد که دسترسی های پیاده جانبی آن با رواق پوشیده شده است.
این محور کل زمین را به دو قسمت شمالی و جنوبی تقسیم می کند که مجموعه نمایشگاه و بخش های وابسته و پشتیبانی آن در شمال و بقیه بخش ها در جنوب آن قرار گرفته اند.
محور چهار باغ به مثابه ستون فقرات مجموعه از ورودی شرقی (اتوبان تهران ـ قم) و ایستگاه مترو و پایانه های اتوبوس شروع و تا ورودی غربی (رینگ اول کمربندی شهر آفتاب) ادامه دارد. در مرکز این محور یک میدان وسیع پیاده پیش بینی شده که ورودی اصلی مجموعه در آن واقع گردیده است.
زیر بنای کل مجموعه نمایشگاه حدود 930000 مترمربع، سطح اشغال آن حدود 20% از کل سایت و تراکم آن حدود 38% می باشد و مابقی آن را فضاهای سبز و روباز شکل می دهد. قابل ذکر است که مجموعه نمایشگاه بین المللی شهرآفتاب یکی از سبزترین نمایشگاه های بین المللی در سطح جهانی است.
طرح مجموعه نمایشگاه بین المللی شهرآفتاب دارای دو ویژگی اساسی است:
1. ویژگی های فنی نمایشگاه شهر آفتاب:
در این پروژه برای پوشش دهانه های وسیع فضاهای نمایشگاهی (نمایشگاه میانی با دهانه 80 متر و سایر فضاهای نمایشگاهی با دهانه 50 متر و طول 120 متر) از پیشرفته ترین روش های سازه ای و متناسب با بالاترین استانداردهای بین المللی استفاده شده است.
علاوه بر این، مجموعه دارای سیستم های تاسیساتی زیر ساختی مدرن، تونل های تاسیساتی، سیستم های هوشمندسازی، نظارت تصویری و کنترل دسترسی، سیستم مدیریت ساختمان (B.M.S) و … می باشد.
این مجموعه از نظر فناوری های جدید ساختمانی یکی از پیشروترین نمایشگاهای بین المللی در مقیاس منطقه و جهانی شناخته می شود. لازم به یادآوری است که سازه مجموعه نمایشگاه بین المللی شهرآفتاب به عنوان سازه برتر کشور در سال 1392ش. انتخاب شده است.
2. ویژگی های معماری نمایشگاه شهر آفتاب :
مبانی طراحی نمایشگاه شهر آفتاب تهران، احیاء اصول غنی معماری ایرانی و اسلامی در قالبی نوین است تا بتواند شرایط پیشرفت کشور را همگام با پیشرفته ترین تکنولوژی روز دنیا به وجود آورد.
تبلور ساختاری هندسی در عین یکپارچگی و تنوع فضایی در طراحی این مجموعه و محوطه آن نقشی اساسی داشته و مفاهیم و الگوهای فضایی ـ کالبدی معماری گذشته ایران در قالب و صورتی نو و بدیع به نمایش گذارده شده است.
الگوی شکل گیری این مجموعه متکی بر یک محور خطی (محور چهار باغ) با الهام از معماری کهن این سرزمین و توسعه آن متکی بر یک هسته زاینده (میدان اصلی مجموعه و عملکردهای اطراف آن) می باشد.
مدارک فنی :
پلان