Niloofar Apartment / Alidoost and Partners
توضیحات پروژه
هنگامی که کارفرما در ماه می 2015 مباحث مربوط به پروژه آپارتمان مسکونی نیلوفر را با گروه معماری آغاز کرد ، وی قصد داشت یک ساختمان با جزئیات زیر طراحی کند: یک ساختمان هفت طبقه با ساختار فولادی متشکل از یک طبقه زیرزمینی برای پارکینگ ها ، انبارها ، اتاق دیگ بخار ؛ طبقه همکف به پارکینگ اختصاص داده شده است.
و همچنین پنج طبقه دیگر با یک آپارتمان به مساحت 165 متر مربع و با سه اتاق خواب در هر طبقه ، ایجاد مساحت کل 1365 متر مربع با نمای خارجی با رعایت استانداردهای لازم برای بهبود کیفیت فضاهای زندگی ، اختصاص بودجه محدود و تسریع پروژه فروش آپارتمان ها در اسرع وقت در ابتدا ما با در نظر گرفتن ساختار فولادی از پیش تعیین شده ، که در مراحل ساخت و حفاظت از جعبه دسترسی و ارتفاعات طبقات بود ، طرح ها را طراحی کردیم.
بعد ، به دلیل بودجه ای که کارفرما اختصاص داده بود ، ما واحدهای تقسیم شده را به عنوان امکانات سرمایش و بسته های خصوصی سیستم های گرمایش برای استفاده مستقل از هر آپارتمان برنامه ریزی کردیم.
مشخصات پروژه
- Niloofar Apartment / Alidoost and Partners
- معماران: علیدوست و همکاران
- مساحت: 2000 متر مربع
- سال: 2016
- عکاس: پرهام تقیوف
- تولید کنندگان: آرین چوب ، همرشتان
- دستیار معمار فنی: امیر نیکنافس
- تیم: حمیده رئوف زاده ، مهدی بهشتی ، بهناز بهبهانی
- کارفرما: گروه میکا
- معماران مسئول: شهاب علیدوست ، سونا افتخارزام
- شهر: تهران
- کشور: ایران
ادامه توضیحات
سرانجام ، از آنجا که ساختمان در نظر گرفته شده از سه طرف مسدود شده است و ساختمان می تواند از نور خورشید فقط از ضلع جنوبی استفاده کند ، و چون کارفرما تصمیم به فروش آپارتمان ها در اسرع وقت ممکن گرفت ، نه تنها ما باید به برنامه ریزی و روابط فضایی ، بلکه ایجاد نمای بیرونی زیبا و برجسته.
با نگاهی به معماری ارزشمند ایرانی ، ما طرح را با اهداف زیر ارائه کردیم:
استفاده از الگوهای سنتی برای ایجاد معماری سازگار با نیازهای جامعه امروزی ؛ توجه به سادگی و یکنواختی با بافت اطراف ؛ استفاده از عناصر کاربردی معماری ایرانی مانند “شباک” و “ارسی” برای تنظیم نور و ایجاد حریم خصوصی در خانه ؛ و توجه به نماهای بیرونی مناسب از داخل.
توضیحات بیشتر + گالری تصاویر پروژه
پس از جمع بندی موارد فوق ، طراحی با سه مرحله انجام شد: (1) اجازه ورود نور به آپارتمان ها. (2) ایجاد حریم خصوصی ؛ و (3) ایجاد نمای خارجی مناسب از داخل.
بنابراین ، از یک ماژول شفاف و یک ماژول مشبک در هر طبقه برای تنظیم میزان نفوذ نور به آپارتمان ها استفاده شد. از طرف دیگر ، ما میزان نفوذ نور خورشید به آپارتمان ها ، تنظیم نور ، ایجاد سایه و تنوع مناطق داخلی را با استفاده از صفحات مشبک آلومینیومی همراه با بافت برش CNC برای کاهش نور خورشید در طول روز و ایجاد فضاهای متنوع و دلپذیر برای ساکنان در نظر گرفتیم. با تنظیم سایه ها
در نهایت ، ما به رمپ های موجود در حیاط برای دسترسی به طبقه همکف و زیرزمینی به عنوان پارکینگ توجه کردیم و به دلیل نداشتن فضای سبز کافی ، سعی کردیم سرانه فضای سبز را افزایش دهیم.
بنابراین ، ما تصمیم گرفتیم که جعبه های گل را در طبقه ها نه تنها برای ایجاد کمترین فضای سبز بلکه برای ایجاد یک فضای نسبتاً خوب مطابق با بافت شهری ، توزیع کنیم. بنابراین ، ما سعی کردیم قسمتی از تزیینات خارجی را بازگردانیم تا مکانی برای یک درخت کوچک ایجاد کنیم تا فضای سبز آپارتمان ها فراهم شود.
استفاده از الگوهای سنتی برای ایجاد معماری سازگار با نیازهای جامعه امروزی ؛ توجه به سادگی و یکنواختی با بافت اطراف ؛ استفاده از عناصر کاربردی معماری ایرانی مانند “شباک” و “ارسی” برای تنظیم نور و ایجاد حریم خصوصی در خانه ؛ و توجه به نماهای بیرونی مناسب از داخل.