در طراحی خانه ی امین اتصال چشم انداز محیط اطراف که شامل کوه های دور، دریاچه، درختان و تمامی عناصر موجود در پس زمینه است به فرم و ارتفاع ساختمان چالش مهم این طراحی بود .
بنابراین منظر شهر در پشت به عنوان حیاط خلوت ساختمان ها به حساب می آید و این دو با هم کار خواهند کرد و بدون یکدیگر بی معنی هستند.
مشخصات پروژه
- معماران: A1Architecture
- حوزه: 540 متر مربع
- سال: 2014
- عکسها: آرش عاشوری نیا
- تولید کنندگان: Brokelmann ، Luna ، Tandis Ara
- معمار مسئول: امیر افغان
- شهر: لواسان
- کشور: ایران
- اینستاگرام
ایده
بر اساس این ایده، ما یک پوسته یکپارچه انعطاف پذیر طراحی کردیم که از منظر شهر شروع شده و در امتداد کف تا دیوارها حرکت می کند و در حین شکل دادن به سقف به پایان می رسد.
استفاده از بتن در طراحی
فضای تشکیل شده از این پوسته های بتنی نمایان شده شامل فضاهای پویا برای گردهمایی ها و جلسات است.
همچنین فضاهای خصوصی در یک توده سفید پایدار جمع می شوند که در توده بتنی بیرونی قرار می گیرند.
در طراحی سعی کردیم استفاده از مواد را به حداقل برسانیم و عملکرد هر قطعه را به حداکثر برسانیم و از استفاده از اشیاء فرمیک بدون کارکرد و تزئینات خودداری کنیم. در وسط حیاط جنوبی دیوار حائلی وجود دارد که دو عرشه مختلف را برای ساختمان اصلی در سطوح مختلف حمل می کند. سطح بالایی به طبقه همکف متصل است و سطح زیرین فضای سبز حیاط خلوت را ایجاد می کند.
دسترسی های افقی و عمودی متفاوتی بین طبقات وجود دارد و الگوهای قابل دسترس ادامه در نظر گرفته شد.
طراحی پوسته
برای اجرای پوسته یکپارچه به دنبال متریالی برای ایجاد حس روان بودن و به حداقل رساندن تنوع مصالح به کار رفته در عناصر ساختمانی اعم از دیوارهای خارجی، دیوارهای داخلی، پوشش زیر سقف، راه پله و شومینه های اجرا شده توسط آی تی. بنابراین ما بتن اکسپوز را انتخاب کردیم که در جای خود با اسکلت فلزی ریخته شد. در اجرای عرشه از پوشش کف چوبی خاکستری برای اتصال منظره خیره کننده به هندسه ساختمان و به نحوی نفوذ رنگ و بافت محیط اطراف به ساختمان استفاده می کنیم.
پنجره ها در این پروژه به عنوان یک سطح یکپارچه، فضاهای داخل را با بیرون ارتباط می دهند. برای ایجاد حداکثر شفافیت و جلوگیری از اتلاف انرژی از پروفیل پنجره آلومینیومی و شیشه دوبل استفاده شده است.