ویلای آلیو – alliv villa طبقه همکف: 73 متر مربع، طبقه اول: 76 متر مربع، کل طبقات: 148.7 متر مربع، و زمین: 500 متر مربع. این زمین در شهرستان ماکلوان در شهرستان فومن استان گیلان واقع شده است که دارای چشم اندازی بکر می باشد. با ایجاد دهانه های بزرگ و چیدمان مناسب فضاها می توانستیم از این مناظر نهایت استفاده را ببریم. این دهانه ها همچنین به تامین تهویه و کشش کمک می کنند که برای طراحی در این منطقه ضروری است. با توجه به محدودیتهای ابعادی زمین (50×10)، سعی شد حداکثر ارتباط با محوطه بیرونی با حفظ حداکثر حریم خصوصی به ملک مجاور در ضلع شرقی برقرار شود.
معماران: امین رفیعی و فروغ حسن پور
مساحت: 148 متر مربع
سال: 2019
عکس ها: مجید صفری سخاوت
سازندگان: AutoDesk ، Novawood ، WINTECH ، 3DS ، Adobe ، Negin Stone ، کاشی تبریز ، ایران کناف ، رستمی
معمار مسئول: امین رفیعی، فروغ حسن پور
کارفرما: آرمان رفیعی
مهندسی: امین رفیعی، آرمان رفیعی
شهر: فومن
کشور: ایران
این پروژه برای ایجاد فضایی برای اوقات فراغت طراحی شده است. معماری برون گرا که یکی از ویژگی های معماری استان گیلان است در تمامی فضاهای ساختمان اجرا شده است. فضای خالی علاوه بر ایجاد تهویه مناسب در فضاها با حفظ حریم خصوصی و عمومی، کمک شایانی به برجسته کردن این معماری برونگرا در طراحی کرده است. با توجه به محدودیت های ابعادی زمین (50*10) و اینکه نمای اصلی در ضلع جنوبی و غربی است و به دلیل نیاز به حفظ دید، مجبور به حفظ فاصله دو متری از ضلع غربی شدیم.
علاوه بر این، عرض قابل طراحی به 8 متر کاهش یافت که باعث ایجاد چالش در طراحی شد. بارزترین ویژگی این بنا، دستیابی به طرحی منطقه گرا و عاری از بازگشت غیرمنطقی به گذشته و تکرار بی دلیل آن در دنیای امروز است.
سعی شده است علاوه بر ایجاد ساختاری دلپذیر و متناسب با نیازهای امروزی، نیم نگاهی به هویت معماری و معماری بومی منطقه داشته باشیم. به عنوان مثال: 1. مصالح و عناصر معماری یادآور فضای خانه های گیلان است. به عنوان مثال، تیرهای بتنی سقف آخر به صورت مورب قرار می گیرند و تیرهای چوبی به طور مشهود بر روی آن تیرهای مورب قرار می گیرند و سقف به طور یکنواخت چوبی است.
ورودی به گونه ای طراحی شده است که برای دسترسی به درب ورودی ساختمان باید از پلی عبور کرد که بر روی استخری به ابعاد 4*8 قرار دارد. استخر و پل علاوه بر ایجاد یک فضای مطلوب، ناخودآگاه اکولوژی منطقه را به ذهن متبادر می کند.
بالکن اصلی ساختمان در طبقه اول دارای تیرهای چوبی با شیشه در بالای آن است که باعث می شود بالکن حتی در روزهای بارانی نیز قابل استفاده باشد. این به معنای برانگیختن حداکثر احساس فضایی است.
ابعاد و ارتفاع پلان (تناسبات) به گونه ای طراحی شده است که آفتاب زمستانی تقریباً تا انتهای پلان نفوذ می کند و این نفوذ در تابستان به حداقل می رسد.
ساختمان از خلاء خشکسالی بسیار مطلوب در تمامی فضاها (اتاق خواب، نشیمن و …) استفاده می کند که یکی از عوامل اقلیمی پیشرو در منطقه می باشد.