خانه ی کاوه در تهران این اثر نمونه ای از حفظ بناهای ارزشمند در تهران است ، در حالی که عمده توسعه معمولاً شامل تخریب ساختمان های قدیمی برای ایجاد مسکن جدید است.
معماران: استودیو معماری و طراحی پرگار
مساحت: 1400 متر مربع
سال: 2013
عکس ها: حسین فراهانی ، مهرداد عمرانی
طراحان: بهزاد حیدری، شیرین صمدیان
همکاران طراحی: سالومه محمدی
ساخت: محمدرضا کاظمی
مشاور سازه: جلال الدین سجادیان
مشاور مکانیک: آرش مجابی
شهر: تهران
کشور: ایران
خانه 20 ساله 3 طبقه موجود شامل یک زیرزمین و 2 طبقه نشیمن، واقع در دره ای باریک در یکی از محله های شلوغ تهران ، از فضای کم نور و تاریک، امکانات قدیمی و مصالح داخلی و خارجی رنج می برد.
بنابراین معلوم شد که یک پروژه نوسازی کامل شامل تعمیرات سازه ای و مکانیکی سیستم و گسترش با اضافه کردن طبقه سوم به عنوان یک آپارتمان خصوصی است.
سایر مناطق نشیمن که در اطراف این هسته چیده شده اند، طبقه اول میزبان مناطق فعالیت عمومی است، در حالی که اتاق های خصوصی و مناطق خدمات مربوطه واقع در طبقه دوم، طبقه سوم، نورگیر را به عنوان یک حیاط خصوصی در آغوش گرفته اند، شکل مسیرهای درختی در نورگیر، دگرگونی بین نورگیر را نشان می دهد. به حیاط
توسعه سریع تهران مشکلات عدیده ای از جمله فضای سبز کمتر را ایجاد می کند، همانطور که مشاهده می شود بیشتر بالکن ها مناطق بلااستفاده در آپارتمان ها هستند، تعامل خانه با فضای سبز یکی دیگر از مفاهیم طراحی بود، نمای جنوبی 2 لایه بالکن هایی را در طبقه دوم فراهم می کند تا برای اتاق های خصوصی استفاده شود. و یک ایوان عمومی برای ادغام حیاط و فضاهای نشیمن واقع در طبقه اول، روف گاردن فضای سبز را از طریق محوطه ساخته شده گسترش می دهد.
فاصله حدود 2 متری از خط نما به ما این امکان را داد که نور روز و فضای سبز را برای زیرزمین فراهم کنیم که به امکانات بدنسازی، پارکینگ و مناطق خدماتی اختصاص داده شده است.
طراحی نما و مصالح نمایانگر معماری سنتی ایران با تفاوت هایی در جزئیات است تا آن را با زندگی امروزی سازگار کند. آجرکاری در نمای شمالی برای شکل دادن به فرم منحنی ورودی طراحی شده است، با نگاهی دقیق تر می بینید که دهانه های شیشه ای در امتداد آجرها قرار گرفته اند که جریان آب را در شن ها یادآوری می کند تا حسی از طبیعت محلی ایجاد کند.