ویلای ماگوش : ماگوش، نام قدیم ماکوست. ماکو شهری است در شمال غربی ایران، در نزدیکی مرز ترکیه که به دلیل همجواری مرزی و وجود اقلیتهای مهاجر، از دیرباز با ارزشهای مدرن آشنا بوده، ضمن آنکه اقلیم این ناحیه، متفاوت از فلات ایران، پرآب و دارای مراتع سرسبز است.
توضیحات پروژه
معماران: آتلیه مکعب سفید
مساحت: 150 متر مربع
سال: 2017
عکس: فرشید نصرآبادی
سازنده : آجر آذرخش , دوراویت , IKO , Porcelanosa Grupo , Lorenzo
معماران اصلی: رضا اسدزاده، شبنم خلیل پور فر
شهر: ماکو
کشور: ایران
اینستاگرام رسانه واقعیت در معماری
گالری تصاویر ویلای ماگوش
توضیحات بیشتر ویلای ماگوش
توضحیات پروژه توسط تیم معماری آتلیه مکعب سفید
در آغاز، کارفرما با در نظرگرفتن برخی از پروژههای ساختهشده ما در شهر ماکو و تصوراتی از یک ویلای شاخص با سقف شیروانی و فرم خاص، برای طراحی ویلا در ارتفاعات جنوب ماکو، به ما مراجعه کرد. در ذهن ما، معماری مدرن برگرفته از ارزشهای معماری لوکوربوزیه بود که در ابتدای تحصیل، در دانشکده آموخته بودیم و این روند با الهام از اندیشههای پیتر زومتور، در جهت احترام معماری مدرن به طبیعت و تلاش برای درک مصالح، تداوم یافت.
ما در این پروژه سعی کردیم به بازآفرینی مفاهیم بپردازیم و از کلیشه شیروانی خارج شویم. برآوردن انتظارات کارفرما نیازمند گذر از خط آسمان من و او، به خط آسمان ما بود. خط آسمان ما موجب پویایی فرم ویلا از زوایای مختلف شد و بنایی با فرم رادیکال واژگون پدید آورد. پویهشناسی در معماری نیز با ایجاد انفکاکی تند بین معماری و آسمان، توسط خط آسمان، تاثیرگذار شد و در همکنش با طبیعت، به جای واکنش در مقابل طبیعت، به کمک فرایند طراحی آمد. همچنین اوجگرفتن خط آسمان قابلیتهایی در هماهنگی اثر با بستر و نیز طراحی فضای داخلی فراهم آورد.
ویلای ماگوش در منطقهای بسیار خوشآبوهوا به نام ارتفاعات قرهخاچ واقع شده است که دید وسیعی به کوههای آرارات دارد. این مساله به شکلگیری تراسهای بزرگ با حداکثر شفافیت، برای نشستن و نظاره، و نیز سکوی تماشا به صورت کف شیشهای در لندسکیپ، با القای حس تعلیق منجر شده است. مخاطب با ورود به سایت پروژه، با هزارتویی مواجه میشود که ناگزیر به تغییر مسیرهای ناگهانی است و همزمان با حرکت به سمت بنا، محیط نیز به سمت او حرکت میکند و تغییر خط آسمان را درک میکند..شیب سایت، جانمایی بنا و سطح اشغال، از محدودیتهای طراحی پروژه بودند. سطح اشغال ۶۰ مترمربع به سازماندهی فضایی زیرزمین شامل تاسیسات و انباری، همکف شامل نشیمن و آشپزخانه، و طبقه اول شامل اتاقهای خواب و نشیمن زیرشیروانی، منتهی شد. همچنین با ایجاد بازشوهای کشیده در جداره شمالی و جنوبی، امتداد بصری طبیعت در فضای داخل حفظ شد و شیب تند با تاثیر در فرم بازشوها و نفوذ نور شرق به نشیمن طبقه اول، از طریق نورگیر شیروانی، نمود یافت.
شیب سایت، جانمایی بنا و سطح اشغال، از محدودیتهای طراحی پروژه بودند. سطح اشغال ۶۰ مترمربع به سازماندهی فضایی زیرزمین شامل تاسیسات و انباری، همکف شامل نشیمن و آشپزخانه، و طبقه اول شامل اتاقهای خواب و نشیمن زیرشیروانی، منتهی شد. همچنین با ایجاد بازشوهای کشیده در جداره شمالی و جنوبی، امتداد بصری طبیعت در فضای داخل حفظ شد و شیب تند با تاثیر در فرم بازشوها و نفوذ نور شرق به نشیمن طبقه اول، از طریق نورگیر شیروانی، نمود یافت.
مصالح غالب مورد استفاده در پروژه، سنگ بازالت است که حاصل گدازههای آتشفشانی کوههای آرارات و استخراج از منشورهای بازالتی است، سنگی بسیار ارزان و در دسترس در ابعاد و ضخامتهای مختلف که باعث پیوند هرچه بیشتر بنا با بستر طبیعیاش میشود و جذابیت بصری و بساوایی پروژه را دو چندان میکند.