خانه 1330 در شهر کردنشین مهاباد از خانه ای 70 ساله شروع شده و مساحت آن تقریباً 270 متر مربع است. این خانه قبلاً دارای کاربری مسکونی بوده و سابقه متفاوتی در پیشینه خود دارد. بخشی از ساختمان قدیمی 70 سال پیش ساخته شده است ، اما در طی مراحل بازسازی ، سرنخ هایی پیدا شده است که نشان می دهد قدمت آجرهای خشتی در برخی از دیوارها به بیش از 100 سال می رسد. در طول هفت دهه گذشته ، به دلیل تغییر شیوه زندگی ، مالکان بخشی از ساختمان را برآورده کرده یا به نیازهای خود اضافه کرده اند. 1330 House
مشخصات پروژه 1330 House
1330 House / Mohammad Kanisavaran
- معماران: محمد کنیس آوران
- مساحت: 270 متر مربع
- سال: 2020
- عکاس: محمدحسن اتفاقی
- معمار: محمد کنیسواران
- کارفرما: شراره مسرور
- مدیر هنری: گل نسا متهد
- تیم طراحی: مجید کنیسواران، فاطمه حسنلو، عاطفه پرنده
- ساخت: شراره مسرور
- گرافیک: گل نسا متهد
- شهر: مهاباد
- کشور: ایران
- اینستاگرام
کاربری جدید خانه با حمایت و سرمایه گذاری بخش خصوصی به رهبری یک زن برای حفظ بنا و ایجاد فضایی جدید برای گسترش فرهنگ و هنر کردستان زنده شده است. نقطه قوت پروژه تقسیم خلاقانه فضاها و تعریف کاربری ها در فرآیند طراحی بود تا فضاها بتوانند تعریفی جدید و متفاوت از گذشته خود داشته باشند. به عنوان مثال ژیرخان که در گذشته و در فصل زمستان به عنوان منطقه مسکونی مورد استفاده قرار می گرفت به مرور زمان به انبار تبدیل شده بود و اکنون با افزایش ارتفاع به عنوان فضای اصلی گالری احیا شده است.
تمام عناصری که از ساختمان حذف شده اند (مانند انبارها) و یا اضافه شده اند (مانند سایبان و پله ها) صرفاً برای تسهیل استفاده بهینه از فضا یا پاسخگویی به شرایط اقلیمی و کنترل و مستقیم بارندگی استفاده شده اند.
طراحی حیاط خانه 1330
برای ایجاد ترکیبی از کارکردهای متنوع و برآوردن نیازهای منطقه امروز ، استفاده ها باید متنوع و ناهمگن باشد ، بنابراین مجموعه به یک کافه و یک بخش فرهنگی/هنری تقسیم می شود که در کنار یکدیگر کار می کنند. با عبور از راهرویی به طول 13 متر ، به حیاط مرکزی خانه می رسیم که به عنوان یک هسته مرکزی انعطاف پذیر و قابل استفاده عمل می کند و ترکیبی از فضاهای ثابت و متغیر مانند موسیقی و فضای زندگی جمعی را در اطراف خود جمع می کند و مخاطب را از آنجا هدایت می کند. هسته مرکزی ژیرخان ، فضاهای گالری و سرانجام ورودی کافه و یک اتاق کوچک سینما.
توضیحات پروژه+ گالری تصاویر
بخش فرهنگی-هنری این خانه هسته اصلی تجربیات جمعی جدید است. با ورود به خانه 1330 ، صحنه موسیقی در مجاورت حیاط مرکزی قرار دارد و مکانی دنج برای گوش دادن به موسیقی کردی است که برای حمایت از خوانندگان یا نوازندگان زن کرد شکل گرفته است. برای جوانانی که 20 سال است از داشتن سینما در شهر خود محروم هستند ، فضای کوچکی به نام اتاق کوچک سینما برای نمایش فیلم در کنار کافه در نظر گرفته شده است. به دلیل کمبود فضاهای گالری هنری در این شهر ، چهار سالن اصلی این خانه به حمایت هنرمندان در نمایش یا فروش آثار خود و حمایت ویژه از زنان و گروه های آسیب دیده اجتماعی مانند زنان زندانی اختصاص یافته است.
سرانجام ، کافه رستوران طعم بی نظیر غذاهای کردی را که با سبزیجات محلی طبخ می شوند ، با وجود کارکنان زن که می خواهند الگو برای سایر دختران جوان منطقه باشند ، با وجود محدودیت ها و دیدگاه سنتی کار در این منطقه ، امکان پذیر می کند. کافه. همچنین یک کتابخانه کوچک در کافه وجود دارد که کتاب های مربوط به هنر و ادبیات را به اشتراک می گذارد. سقف این خانه نمادی از روح مدرن و استفاده مدرن از این مجموعه در بدنه سنتی ساختمان است که برای برگزاری رویدادها در آینده مورد استفاده قرار می گیرد. شکل ورودی های سقف از ادبیات معماری منطقه الهام گرفته شده است که یادآور معماری پلکانی منطقه هورامان است.
اهداف خانه 1330
پروژه خانه 1330 سعی در ارائه روشی برای ساخت و ساز دارد که اهداف زیر را محقق کند: 1- ساخت و ساز ارزان قیمت و استفاده از مصالح بومی که از نظر اقتصادی برای کارفرما مفید باشد به گونه ای که پالت مصالح ساختمانی ادای احترام به ساختمان قدیمی و کاهش هزینه های حمل و نقل باشد. – استفاده از متریال (گچ سیمانی) با سه تکنیک خاص جهت کنترل هزینه ها و ایجاد زیبایی بصری و عدم نیاز به کارشناس اجرایی برای هر روش 3- حفظ و تقویت لایه های قبلی و افزودن لایه جدید 4- بازسازی و استفاده مجدد از ساختمان های قدیمی. به جای نابود کردن آنها به عبارت دیگر سعی کردیم به جای حرف زدن بیشتر گوش کنیم.
به نیازهای مشتری و جامعه او و همچنین آنچه که ساختمان در مورد تخت خود می گوید گوش دهید. در انجام این کار،ما به دنبال شناسایی ساختارهای اضافی به عنوان یک لایه مهم تاریخی و به عنوان تجسم حیاتی زندگی مدنی معاصر مهاباد بودیم که اغلب نادیده گرفته شده بود.