ویلای فردوس-سهراب رفعت : با زيربناي ۳۹۰ مترمربع در قطعهاي جنگلي به مساحت ۱۰۰۰ مترمربع واقع شده است. سایت پروژه در شهرکی با مناظر زیبای طبیعی و در همنشینی با درختان و آبراه ها و برکه ها واقع شده است که این پتانسیل مثبت، طراحی را به سمت استفاده حداکثر از مناظر اطراف سوق می دهد و همینطور به دلیل عملکرد ویلایی این بنا، استراتژی طراحی در برخورد با آن در مقایسه با طراحی یک واحد مسکونی با سکونت دائم تفاوت هایی خواهد داشت.
ویلای فردوس
شرکت مشاور: دفتر معماری سهراب رفعت
معمار: سهراب رفعت
تیم طراحی: سالومه گلبابائي، نگين عسگري، محمدرضا موحدي، محمد حسين شوقي
تاریخ شروع و اتمام کار: شهریور ۹۱ تا آبان ۹۲
مساحت زمین: ۱۰۰۰ مترمربع
مساحت زیربنا: ۳۹۰ مترمربع
نوع: مسکونی
مجری: بهروز قائمي
عکاس: علی دقیق
کارفرما: مهدی حُر
شهر : مازندران , رویان
اینستاگرام رسانه ی واقعیت در معماری
از عوامل کلی تاثیرگذار در به وجود آمدن حجم و فرم اصلی و نیز پروسه طراحی می توان به موارد زیر اشاره کرد: لزوم رعایت همسایگی، قوانین ساخت و ساز در شهرک، خواسته های کارفرما، مبانی نظری ، عوامل اقلیمی، روابط فضایی، تناسبات، میزان شفافیت، عملکرد فضا ها و خط آسمان و نیز اگر جزئی تر به روند طراحی اشاره شود باید به موارد زیر اشاره شود:
– محدوديت ارتفاع و فواصل بنا طبق قوانين شهرک
– حداكثر استفاده از فضاي سبز و حفظ تمامي درختان موجود در سايت
– ايجاد محصوريت نسبت به همسايه شرقی
– حفظ حداكثر ديد به جنوب غربي و غرب با حداكثر شفافيت به سمت فضاي سبز ملك پارك و بركه شهرک
– ارتباط مستقيم و مستقل مطبخ و اتاق آشپز به فضاي بيرون بدون ايجاد مزاحمت براي بخش خصوصيتراسهاي متعدد با ديدهاي متنوع براي استفاده در فصول مختلف
– ارتباط مستقل اتاق مهمان با فضاي بيرون
– ايجاد ارتباط عمودي بين طبقات بصورت حركتي مابين بيرون و درون فضا بصورت شفاف با پله و آسانسور داخلي در حداقل سطح اشغال بنا
ايده اوليه بر اساس تركيبي از دو حجم مستقل كه تامين كننده نيازهاي فيزيكي پروژه ميباشد شكل گرفت.استفاده از فضاهاي منفي ايجاد شده در فرم(تراسهاي بوجود آمده در هر دو طبقه) و تركيب صفحات عمودي چوبي با جدارههاي شيشهاي كه پله ارتباطي بين دو طبقه را نيز بوجود ميآورد، از ديگر رويكردهاي اصلي طرح در جهت پاسخگويي به نيازهاي طرح ميباشد.
شرایط اقلیمی معتدل و مرطوب منطقه باعث به وجود آمدن سقف شیبدار ، تراس ها و پیش آمدگی ها جهت کنترل نور و نیز باز شوهایی جهت سیرکولاسیون طبیعی هوای داخل ویلا شده است. یکی از متریال های اصلی مورد استفاده به عنوان پوشش دیوارها، چوب مقاوم در برابر رطوبت و آفتاب می باشد که به نوعی ایده گرفته از پوشش چوبی خانه های سنتی منطقه است ولی به شیوه مدرن تر و مقاوم تر که این متریال و سقف شیبدار و نیز پله اکسپوز موجود در نما باعث نوعی هماهنگی با معماری بومی مازندران شده است. از طرفی نظرات کارفرما نیز در طی پروسه طراحی بنا بر سلیقه و انتظارات خود از فضاهای مختلف ویلا، بر حجم و فضاهای داخلی تاثیرگذار بوده است.