توضیحات متنی ارائه شده توسط معماران. معماری خانه ی شماره 20 : با نزدیکتر شدن به ماکو، جایی که این خانه در آن قرار دارد، با جادهای پر پیچ و خم روبرو میشوید که در درهای باریک شامل رودخانهای درون آن محبوس شده است و با عبور از یک هلال، منظره شهر به طرز شگفتآوری نمایان میشود. کوه های سر به فلک کشیده برهنه این شهر مرزی تاریخی را در بر گرفته و یکی از عظیم ترین و منحصر به فرد ترین سقف های صخره های کوهنوردی ایران را در بر می گیرد. قلعه ای نزدیک به دیوار وجود دارد و دیوار بالای 100 متر ارتفاع دارد. برخی از بناها در ادوار مختلف تاریخی در دامنههای کوه ساخته شدهاند و به نظر میرسد ساختمانهای معاصر بهطور آشفتهای رشد کردهاند.
توضیحات پروژه
معماران: آتلیه مکعب سفید
مساحت: 900 متر مربع
سال: 2017
عکس ها: فرشید نصرآبادی
- معماران اصلی: رضا اسدزاده، شبنم خلیل پور
سایر شرکت کنندگان: محمد اسدزاده، هنگامه رضایی
شهر: آذربایجان غربی – ماکو
کشور: ایران
اینستاگرام رسانه ی واقعیت در معماری
این شهر اسرارآمیز شامل ارزش های فراموش شده مانند نمای شهر و زیبایی شناسی معماری، زمینه ای است که در 5 سال گذشته در حال طراحی و ساخت برخی از ساختمان ها بوده ایم. ما سعی کرده ایم با استفاده از مفاهیم معماری مدرن و با استفاده از مصالح بومی بر نمای شهر تأثیر بگذاریم.
یکی از پروژه ها خانه شماره 20 است که در محله ای پر هرج و مرج در ملکی به مساحت 275 متر مربع واقع شده است. 4 طبقه در 900 مترمربع شامل طبقه همکف اختصاص یافته به فضای عمومی و پارکینگ، طبقه 1 و 2 به صورت دوبلکس مسکونی و طبقه 3 به صورت انبار با تراس های کشیده در نظر گرفته شده است.
شکلگیری این مفهوم نتیجه چالش بین مشتری و معماران بود. این کمیسیون برای ایجاد یک اقامتگاه خانوادگی متمایز با مفهوم مینیمالیسم و سادگی بود. بنابراین ما شروع به ساختن چند مکعب با جهت گیری نماهای بالقوه با ایده گرفتن از نور روز، امکان تهویه طبیعی و استفاده از مواد بومی کردیم. میتوانیم با استفاده از دو ماده با کنتراست بالا بر سایههای حجمهای کمشده و اضافه تأکید کنیم. مفهوم طراحی نما در فضاهای داخلی تداوم یافت که منجر به تنوع فضاهای باز و کیفیت فضایی شد.
این پروژه نه تنها یک خانه در یک شهر مرزی دور است، بلکه یک نقطه کانونی برای بهبود سلیقه عمومی و اصلاح نمای شهر است.