سبک معماری صنعتی عناصر و المانها را به صورت خام نمایش میدهدو حس ناقص بودن طرح را القا میکند و از مصالحی مثل آجر، چوب، اتصالات، لوله و … در ظاهر دکوراسیون استفاده میشود. همچنین از رنگهای خنثی و سطوح فلزی و چوبی استفاده میشود.
یکی از ویژگی های اصلی دکوراسیون داخلی به سبک صنعتی استفاده از پلان باز است. فضاهایی که با این سبک طراحی می شوند اصولاً به صورت یکسره بوده و به ندرت تفکیک می شوند. البته این نیز بستگی به نوع فضا و کاربرد آن دارد.
دکوراسیون صنعتی تلفیقی از سبک مدرن و سبک های قدیمی ست و مناسب افرادی می باشد که خواهان یک زندگی با ترکیب این دو سبک هستند.
در سال های اخیر طراحی داخلی به سبک صنعتی رواج یافته و به عنوان یک سبک ترکیبی در نظر گرفته می شود که طرفداران خاص خود را دارد.
این سبک بیشتر در کشورهای اروپایی کاربرد دارد و استفاده از رنگ های خنثی در آن باعث شده این دکوراسیون کمی سرد به نظر برسد و با روحیه تمام افراد همخوانی نداشته باشد.
در واقع سبک صنعتی برای آن دسته افرادی مناسب است که روحیه ای جدی و خشک دارند و یک خانه با وسایل ضروری برای زندگی را نسبت به خانه های گرم با رنگ های شاد و المان های تزئینی ترجیح میدهند.
ویژگیهای سبک معماری صنعتی
- مصالح ساختمانی ساده و معمول
- استفاده از رنگهای خنثی و طبیعی
- به کار بردن چند تابلو نقاشی و قاب عکس
- لوله ها و اتصالات نمایان در سبک دکوراسیون صنعتی
- استفاده از مبلمان و وسایلی به سبک صنعتی
- استفاده از لامپهای ساده و یا صنعتی آویزان
- به کار بردن دکوریجات صنعتی قدیمی
- یکسره بودن فضا و عدم تفکیک دیوار
- وجود سقفهای بلند
- وجود وسایل فلزی آویزان
- استفاده از آباژورهای پایه بلند و قدیمی
تاریخچه سبک معماری صنعتی
تاریخچه زایش سبک صنعتی به اوایل قرن بیستم باز می گردد که در آن دوره با اتمام انقلاب صنعتی دوم بسیاری از کارخانجات در اروپای غربی تعطیل شدند و محل تولید محصولات خود را به کشورهایی با نیروی کار ارزان تر انتقال دادند.
لذا اغلب کارخانه ها تعطیل و متروکه شدند.اما به تدریج با گسترش وسعت شهر ها و در نتیجه افزایش جمعیت، این کارخانهها به محلی برای سکونت افراد تبدیل شدند و از آن زمان به بعد بود که سبک صنعتی در طراحی داخلی ابداع شد.
انقلاب صنعتی تأثیر خود را بر زیبا سازی ساختمان ها بطور عمیقی برجای گذاشت و پس از آن دوره بود که طراحان تلاش کردند تا سبک های مدرن و قدیمی را به صورت تلفیقی ابداع کنند. لذا سبک های بسیاری در این دوره خلق شد که سبک صنعتی نیز یکی از آنها بود.
متریال طراحی داخلی سبک معماری صنعتی
رایج ترین مصالح ساختمانی که در سبک صنعتی استفاده می شود آجر، بتون و سطوح فلزی و چوبی است.
مبلمان
مبلمان هایی که حس و حال فضای صنعتی قرن بیست را یادآوری می کنند، مناسب ترین گزینه برای دیزاین فضای داخلی به سبک صنعتی هستند.
از مبلمان هایی که شکل و ظاهرشان از اثاثیه کارخانجات و آزمایشگاه های قدیمی الهام گرفته شده است، استفاده کنید.
لوله ها و اتصالات نمایان
یکی از عناصر اصلی در سبک دکوراسیون صنعتی، لوله ها و اتصالات نمایان می باشند.بنابراین اگر قصد تغییر کاربری انبارها و فضاهای صنعتی را دارید، به هیچ وجه آن ها را مخفی نکنید.بهترین زمینه برای این اتصالات، رنگ سفید دیوارها است که تضادی زیبا در محیط به وجود می آورد.
منابع روشنایی
اغلب در این سبک از آباژورهای پایه بلند و آویزهای روشنایی ساده با جنس فلزی استفاده می شود.
رنگ
در سبک صنعتی هیچ کدام از رنگهای پررنگ و جیغ در طراحی آن وجود ندارد و بیشتر از رنگ های خنثی استفاده می شود.فراموش نکنید که مواد با رنگ طبیعی نیز به عنوان عنصر با رنگ خنثی شمرده می شوند.
لوازم دکوری
در طراحی داخلی سبک صنعتی اغلب از اثاثیه ای که ظاهر آنها برگرفته از ابزار های کارخانجات و آزمایشگاه های قدیمی است، استفاده می شود.برای تزیین دیوارها، از تابلوهای با ابعاد بسیار بزرگ استفاده میشود.
انتخاب کفپوش
در طراحی سبک صنعتی از کفپوش های بتنی استفاده زیادی می شود. استفاده از این کفپوش ها در این سبک بسیار مقرون به صرفه بوده و به خوبی با تم صنعتی به کار رفته در دیزاین خانه تطبیق می پذیرد. به کاربردن کفپوش های سنگی نیز می تواند گزینه ای مناسب برای این سبک باشد.
ایده های تزئینی سبک صنعتی مدرن
از آن جایی که در طراحی سبک مدرن صنعتی بسیاری از المان ها در معرض دید می باشند، استفاده از وسایل تزئینی باعث ایجاد هرج و مرج در فضای خانه می باشد. استفاده از کوسن و فرش می تواند باعث ایجاد تعادل دیداری در این سبک شود.
گیاهان
در بررسی جزییات این نوع طراحی و چیدمان، توجه به عدم استفاده از گیاهان نیز جالب توجه است. در حالی که همه سبکها بر این موضوع عقیده دارند که گیاهان زینت بخش فضای خانه هستند و با خود جریان زندگی و زنده بودن را به خانه وارد میکنند، اما دیدگاه ماشینی و خشن این سبک به ندرت از گیاهان در خانه استفاده میکند. به منظور ایجاد یک فضای تازه در خانهای با دکوراسیون صنعتی از فکر استفاده پر تعداد و انبوه گیاهان باید خارج شوید و اگر تمایل به استفاده از گیاهان در طراحی سبک صنعتی مدرن دارید، بهتر است نمونه های بزرگ از این المان را مورد استفاده قرار دهید.
مکان های مناسب برای سبک صنعتی
همان طور که در بخش های قبل اشاره کردیم، این سبک می تواند در انبارها و فضاهای صنعتی که بازسازی شده اند، مورد استفاده قرار گیرد. همچنین با توجه به ویژگی های دکوراسیون صنعتی، آپارتمان هایی با سقف مرتفع، فضاهای اداری و تجاری و آپارتمان های مدرن، مناسب ترین گزینه برای اجرای این سبک می باشند. البته که اگر مجذوب سادگی و منحصر به فرد بودن این سبک شده اید، می توانید آن را در هر مکانی که علاقه دارید، به کار ببرید.