معماری خانه ی پرنیان : خانه پرنیان در شهر مرزی ماکو واقع شده است و برای یک خانواده ی ۴ نفری طراحی و ساخته شده است. سایت پروژه به ابعاد ۱۰ ×۳۰ از شمال و جنوب نور می گرفت و منظر زیبایی از سمت شمال به کوه آرارات و از سمت جنوب به مناظر و ارتفاعات جنوبی شهر داشت. کارفرما بنایی می خواست که براساس نیازهایش طراحی شود و برخلاف تمایل عموم افراد نسبت به استفاده ی حداکثر از سطح اشغال، خانه ای می خواست که تمام عملکردها در یک سطح و امکان استفاده از حیاط فراهم باشد. ولی با توجه به کوچک بودن زمین و محدودیت سطح اشغال این امکان وجود نداشت!
گالری تصاویر معماری خانه ی پرنیان
توضیحات بیشتر
Parnian House / White Cube Atelier
چالش طراحی این خانه بازتعریف فضای مسکونی با در نظر گرفتن عملکردهای جاری در زندگی روزمره این خانواده و در جهت خلق معماری سطوح با ترکیبی از فضاهای باز و نیمه باز در هر سطح شد. سازماندهی فضایی کلی با سطح اشغال ۷۰ درصد و با در نظر گرفتن ۱٫۵ متر عقب نشینی در همکف و اختصاص این تراز به فضاهای عمومی چون پارکینگ، انباری، تاسیسات، لابی و یک فضای چند عملکردی که در ارتباط با حیاط جنوبی است، شکل می پذیرد. دسترسی به طبقه اول خانه از دو طریق پلکان سبک در حیاط جنوبی و باکس راه پله و آسانسور در مرکز پلان، امکان پذیر است. با طی پله های لابی وارد خانه می شویم، فضای ورودی یک هشتی است؛ روبروی ورودی آشپزخانه، سمت راست، ورِ نهان خانه و سمت چپ، ورِ پیدای آن قرار گرفته که با حیاط پایین توسط پله ها در ارتباط است. بالای سر ورودی ویدی جا دارد که با نیم طبقهی بالا و حیاط جنوبی طبقه دوم ارتباط دارد و نور طبیعی را به قلب خانه می کشاند.
خانه شامل سه اتاق خواب می باشد؛ در اتاق والدین امکان کنترل نور، دید و همچنین میزان دیده شدن با تعبیه ی کرکره ی چوبی وجود دارد. اتاق پرنیان (فرزند دختر) با کمی عقب نشینی از سطح خیابان خود را از دید مصون می دارد و اتاق کودک با نفوذ نور جنوب از فضای وید روشن می شود. ورِ پیدای خانه فضای نشیمن و سالن پذیرایی است که با بازشوی کشیده به ابعاد عرض زمین از نور جنوب تا حد ممکن بهره می برد و توسط پلکان سبک به طبقه ی دوم متصل می گردد.
طبقه ی دوم با دارا بودن نیمی از سطح اشغال، بیشتر به فضای باز و نیمه باز اختصاص یافته است و فضای ساخته شده به عنوان مکمل حیاط عمل می کند.
به طور کلی اهداف طراحی این خانه عبارت بودند از:
• پرداختن به مفهوم حیاط و ترکیب آن با فضای زندگی در تمام طبقات
• توجه به کیفیت روشنایی فضا و نسبت آن با کاربری هر فضا
• توجه به تناسبات و ابعاد حیاط ها
• میزان دید هر فضا به حیاط و آسمان
• توجه به بام به عنوان محل وصل معماری به آسمان و نه به صورت مفصل جداکننده ی معماری از آسمان.