ویلای دوگانه صفادشت : شکاف نسلی که همیشه یک موضوع بحث برانگیز بوده، امروزه حتی بیشتر شده است. این شکاف در کنار سایر شکافهای فرهنگی و اجتماعی این باور را به وجود آورده است که زندگی در ایران، همزیستی سبکهای زندگی متنوع یا حتی متضاد است که جامعهای ناهمگون را ایجاد میکند. این تنوع در سبک های زندگی، به ویژه در مواردی مانند خصوصی در مقابل عمومی، متعارف در مقابل مدرن، مردانه در مقابل زنانه، جسورانه تر به نظر می رسد که تأثیرات آن را در رویکردهای طراحی معماری در طول تاریخ، می توان بر رابطه بین جرم و خلاء مشاهده کرد. ، سلسله مراتب و توالی فضایی. این تفاوتها را میتوان در معماری مناطق مختلف ایران مشاهده کرد، تفاوتهایی که معمولاً از ایدئولوژیهای فرهنگی و مذهبی مختلف در کنار مناطق متنوع ایران سرچشمه میگیرد
توضیحات پروژه
معماران: NextOffice–علیرضا تقابنی
مساحت: 1025 متر مربع
سال: 2016
عکاس: استودیو دید , هامون مقدم , پرهام تقی اف , مجید جهانگیری
مشاور فضای سبز: بابک مستوفی صدری
سازه: شرکت باستانپل (وحید قره خانی نیا)
تاسیسات مکانیکی: پایابانا آفرین مجتبی عرب پور
لوازم برقی: پایابانا آفرین ، سعید افشار
سرپرست: مهرداد مکارمی
اجرا: علی اکبر بلوکی، علیرضا سیب سرخی، محسن شمشیری
کارفرما: فرهاد وفا
گرافیک: عسل کرمی ، فاطمه طباطباییان ، نگار درزی
مدل: سجاد حسینی
معمار مسئول: علیرضا تقابنی
طراحان: علیرضا طاغوبانی با سپیده صراف زاده، مژگان ضیایی، شهاب رمضانی، پیمان نوذری، مروارید ممیزان، مهرداد مکارمی
شهر: تهران
کشور: ایران
این موضوع به دلیل تأثیرپذیری از دیدگاه مذهبی و شرایط منطقه ای در معماری نواحی مختلف جغرافیایی ایران، خود را نشان داده است. در مناطق شمالی که تعاملات اجتماعی می توانست آزادانه تر توسعه یابد، زندگی در مناطق عمومی و فضاهای نیمه عمومی اطراف قلب های سفت و سخت خانه ها بیشتر جریان داشت. اما در نواحی مرکزی ایران، فضاهای خالی در داخل ساختمانها قرار میگرفت و برای دسترسی به آنها باید از فضاهای پیچیده عبور کرد. در پروژه دوگانه صفادشت تمام تلاش خود را کردیم تا این تفاوتها را دریابیم و روشهای متنوعی برای هماهنگی با تمرکز بر تفاوتهای سبک زندگی ارائه کنیم و آنها را پیوند دهیم.
خواست کارفرما
مشتری تقاضای یک عمارت در زمین اول برای خانواده مذهبی خود که در ماه های قمری محرم و رمضان انجام می دادند و یکی دیگر در زمین مجاور که برای مهمانی های آخر شب در نظر گرفته شده بود، داشت. این بنا که در دو سازه مجزای مجزا ساخته شده است از دو ساختمان تشکیل شده است که توسط یک پل به هم متصل شده اند. ساختمان اول که از آجر ساخته شده بود برای والدین طراحی شده بود، در حالی که ساختمان دوم که برای مهمانی ها در نظر گرفته شده بود و عمدتاً از شیشه ساخته شده بود، بیشتر در اختیار اعضای کوچک خانواده بود. ساخت و ساز به گونه ای طراحی شده بود که در صورت ایجاد فرصت می توان آن را جدا کرد و به فروش رساند.
نمودار ساختمان اول بر اساس یک حیاط مرکزی با ساخت و ساز اطراف آن است و برای پذیرش مرزها از دیوارهای آجری و پنجره های متعدد استفاده شده است. نمودار ساختمان دوم دارای یک هسته صلب است که توسط فضاهای عمومی و نیمه عمومی احاطه شده است. علاوه بر این، در ساختمان حزب سعی شده است با اتصال هسته صلب به سقف کاذب، فضای باز سیال ایجاد شود تا بر عدم شباهت این دو سازه تاکید شود. نمایش و انعکاس پارادوکس رایج در زندگی روزمره ما چالش اصلی در این پروژه بوده است و ناهماهنگی موجود در ساختار پروژه کاملاً با کاربردهای متضاد آن مطابقت دارد به گونه ای که هر گروه با ویژگی های متضاد خود قادر به بدون مزاحمت برای دیگری زندگی کنید،درست همانطور که در زندگی روزمره یک خانواده می گذرد.