ساختمان مسکونی ستاره گلستان در خیابان معروف گلستان شمالی در محله اقدسیه تهران واقع شده است. با توجه به موقعیت این پروژه، امکانات رفاهی آپارتمانی با استاندارد بالا را فراهم می کند، که در نظر گرفته شده است تا کیفیت بالایی را به تجربه زندگی ساکنان اضافه کند. امکانات شامل یک استخر شنا، یک لابی مجهز و یک اتاق مهمانی است که انتظارات ساکنین را برآورده می کند.
توضیحات پروژه
معماران: معماران زندیگان
حوزه: 9280 متر مربع
سال: 2019
عکس ها: محمدحسن اتفاق، نیلوفر ابونوری
سازنده: کناف
معمار اصلی: محمدرضا نیکبخت
مدیر پروژه: بیتا برنا
تیم طراحی: شهریار قاسمی، مهدی فرج الله پور، حسام پور صرافی، شهرزاد نیکبخت، شقایق ابریشمی، هاله تمدن نژاد، شهرزاد شهنام
کارفرما: شرکت ستاره عمران زمین
مدیر ساخت: امیر زمانی
مشاور ساختاری: آقای سجادیان
مشاور مکانیک: آقای محمدی
مشاور برق: آقای آزمایش
ناظر قرارداد: مهدی فرج الله پور، حسام پور صرافی، علیرضا ناطقی
ارائه گرافیکی: نگار خدادی
معماران: معماران زندیگان
شهر: تهران
کشور: ایران
اینستاگرام رسانه ی واقعیت در معماری
این ساختمان به صورت توده ای پویا با سیمان سفید و سایه های چوبی در هماهنگی با بالکن های سبز در نظر گرفته شده است. بر اساس مورفولوژی خیابان های اطراف، نمای 360 درجه به سمت نمای ساختمان وجود دارد و از منظر عابر پیاده، هر چهار گوشه ساختمان نماهای اصلی هستند. فرورفتگی ها و برجستگی های توده ساختمان فرم منحصر به فردی ایجاد می کند که نمای پویا ایجاد می کند و از لبه های یکنواخت یک مکعب جامد جلوگیری می کند.
در فرآیند طراحی، معمار جرم ساختمان را به صورت افقی کوتاه نکرده است، در عوض، هر آپارتمان به عنوان یک خانه فردی در نظر گرفته می شود که با آپارتمان های دیگر در 9 طبقه تعامل دارد. هر آپارتمان دارای قاب پنجره های بزرگ و چشم اندازهای متفاوت از منظره شهر و کوه است.
از آنجایی که تهران دارای آب و هوای سرد نیمه خشک با تابش شدید خورشید است، طراحان در نظر دارند که برای جلوگیری از نور شدید خورشید تابستان، چند ثانیه بازشو به عنوان سایه روی پنجرههای بزرگ اضافه کنند. فرم روی سایه بان ها با الهام از روش سنتی طراحی سایه بان به نام «شناشیل» در خانه های قدیمی ایرانی و الگوی خود را از لباس باختران (یکی از نژادهای ایرانی) وام گرفته است. هر پنجره و بالکن با جعبه های گل بزرگ در جلوی خود همراه است تا فضایی زیبا و دلنشین را در فضای داخلی و خارجی ساختمان ایجاد کند.
ورودی عابر پیاده بنا در یک خیابان شیبدار باریک قرار گرفته است، از این رو معمار پسرفتی را در سطح ورودی طراحی کرده است تا رواقی دلپذیر شبیه معماری بومی خانه های تاریخی ایرانی ایجاد کند که هم به ساکنان و هم به عابران اطراف خدمت می کند. در دیوارهای طبقه همکف از سنگ قهوه ای گرم و کاشی های آبی لعابدار در تضاد با رنگ سفید بقیه ساختمان استفاده شده است. اگر چه هارمونی مصالح به کار رفته در طراحی داخلی ساختمان دارای هارمونی گرم سنگ و چوب و بافت متنوع در امر ایجاد فضایی دلپذیر و راحت و پرهیز از فضاهای خسته کننده برای ساکنین است.