ویلای شماره 2 ، طراحی ویلای 2000 متر مربعی یکی از پروژه هایی است که ابتدا توسط استودیوی معماری ما در سال 2014 ارائه و در نهایت اجرا شد. ویلا در شهر صدرا (نزدیک شیراز) واقع شده است. مشتری دو زمین مجاور 1000 متر مربع داشت و می خواست با بودجه محدود ویلایی کوچک برای اوقات فراغت خود در آخر هفته بسازد.
مشخصات پروژه
- معماران: ShaarOffice
- مساحت: 170 متر مربع
- سال: 2016
- عکاس: پرهام تقیوف
- سازندگان: WIEDEHOPF ، Wintec ، Samsung ، Vista Best
- همکار طراحی: مریم ناظم البوکا ، محمد قدرت
- همکار ساختمانی: رضا فتحی ، رضا قدسی منش ، افشین زارع
- مدل سازی سه بعدی: پریسا پناهی
- گرافیک: پریچهر ده بزرگیان ، نسترن جنابعلی
- توپوگراف: مهدی سبحانی
- ساختار: علی رادمان
- معمار مسئول: احمد قدسی منش
- شهر: صدرا
- کشور: ایران
پس از گشت و گذار ، نقاط قوت و ضعف منطقه توجه ما را به خود جلب کرد. قرار گرفتن در دامنه تپه و داشتن نمای کلی از ویلا و باغ از ویژگی های اصلی سایت است. در مقابل ، شیب تند در دو جهت طولی و عرضی مساله بحث برانگیزی بود که باید مورد توجه قرار می گرفت. همچنین ، برای جلوگیری از گشت و گذار در کوه های مجاور ، باید راه حلی در نظر گرفته شود.
توضیحات بیشتر + گالری تصاویر پروژه
علیرغم قوانین شهری برای ساخت ویلا دو طبقه (از آنجا که ارتفاع ساختمان مستقیماً با گشت و گذار کوهنوردان مرتبط است) ؛ پس از مذاکره طولانی با شهرداری ، تصمیم گرفتیم ویلا را در دو توده مجزا برای منطقه خصوصی و عمومی در یک طبقه طراحی کنیم تا شیب عرضی توپوگرافی منطقه را حل کنیم. علاوه بر این ، ارزیابی فضاهای عمومی کوهستانی ، منجر به مکان یابی توده ها به گونه ای شد که فضاهای بیرونی کمترین دید را به فضاهای عمومی کوه داشته باشند. سرانجام ، آن دو توده بر اساس شیب توپوگرافی در کف قرار گرفتند. پس از تثبیت حجم های اصلی و تقریب اولیه طرح اولیه ، نمای بیرونی ساختمان مورد ارزیابی قرار گرفت. برای به دست آوردن وسیع ترین نمای دشت در یک عکس ، قسمت عمومی ساختمان تا حدی چرخید. همچنین،به دلیل چشم انداز فوق العاده به کوه ، پنجره های متعددی در پشت ساختمان واقع شده است.
بخش جدایی ناپذیر طراحی در کل مراحل طراحی ، استفاده از پنجره های بزرگ برای تأمین بیشترین میزان نور در طول روز در ساختمان و داشتن نمای وسیع به دشت بود.
در محوطه سازی ، طراحی بر اساس حداقل مقدار خاکبرداری و خاکریزی انجام شده است. همچنین با رعایت خطوط توپوگرافی حداقل آسیب به ویژگیهای طبیعی منظر در نظر گرفته شده است.
علاوه بر این ، استفاده از سنگ های رها شده از فعالیت های ساختمانی شهرداری در ساخت نمای ویلا ، به ایجاد طبیعت ارگانیک و اقتصادی تر شدن آن کمک کرد.
بر اساس نظر مهندس عمران مشاور ، سازه بتنی برای ساختمان در نظر گرفته شد.
Test
تست